måndag 24 november 2008

Öpnna förskolan- en krigszon!


Ute faller snön och denna vecka är det första advent. Julreklamen ockuperar vår brevlåda och hysterin på stan börjar märkas av. Veckans varor på Wilys består av köttbullar, julskinka och annat som man äter till jul. Men hållå! Är det inte lite väl tidigt att köpa julmat redan nu!?

Varit ute och gått med Moa och Melvin i snön idag. Tycker att det är rätt mysigt. Moa har varit hemma från dagis idag då de har studiedag, så vi passade på att besöka öppnaförskolan i det området som vi bor i. Hjälp vad rörigt och stimmigt det var där! Barnen krälade omkring i en röra av saker till 300 decibels barnskrik och slammer med leksaker.

Märktes på Moa att hon inte är van med att vara i en sådan miljö då det är en helt annan struktur på ett vanligt dagis eller förskola. Jag skulle till och med vilja säga att hon verkade chockad. Barnen skrek i munnen på varandra, sloggs om alla saker och knuffades för att få sin vilja igenom. Såg fram emot sångstunden men det var nästan ännu värre.

De mammor och pappar som tycker att de är så mycket bättre för att de har sina barn hemma istället för att ha den på dagis 4 timmar om dagen som jag skrivit om förut, ger jag bara en massa frågetecken????? För de är ofta de som hänger på öpnna förskolorna flera gånger i veckan med sina barn. Är det något som jag vill skydda mina barn från så är det detta kaos av viljor, barn och föräldrar som ska försöka samsas på en minimal liten yta med en ljudvolym som inte är av denna värld. Det om något tror jag definitivt är 100 gånger skadligare än att lämna sina barn på en strukturerad förskola med utbildad personal som erbjuder lek och äventyr på ett strukturerat och pedagogiskt sätt.

1 kommentar:

  1. Visst är det lite tidigt med julmat, jag håller med!

    Jag hjälper dig gärna med bloggen, men det ser ut som du själv fixat en fin räknare?!=)

    SvaraRadera