måndag 17 november 2008

ICA Maxi- portalen till paradiset


Känner mig stor. Ser mig i spegeln och förstår att graviditeter måste få sätta spår i kroppen. Jag måste nog inse att jag aldrig mer kommer att ha fasta bröst och rumpa utan celluiter. När dessa tankar kommer och jag känner mig allt annat än vacker försöker jag tänka på vilken fantastisk kropp jag ändå har. Den har tillverkat, format och burit mina två underbara friska barn. Det om något borde väll räknas mer än någonting annat? Men det är väll så som vi människor fungerar. Att vi vill ha allt!

Varit och veckohandlat nu i kväll. Hur löjligt det än låter så är det en av veckans höjdpunkter. Att få åka iväg själv, strosa runt bland hyllorna och köpa det jag vill ha. Vi har alltid handlat på Willys förut. Har nästan idiotförklarat alla puckon som väljer att handla på Ica maxi istället och betala flera hundra mer varje vecka för samma saker. Nu har jag fallit i maxi fällan själv och njuter till fullo av att handla där. Känns lyxigare på något vis. Kanske är det till och med så att jag känner mig lite bättre och lite mer priviligierad när jag kliver ut med mina kassar därifrån. Ett tecken på att jag inte hör till samhällets lägsta klass? Hör själv hur fånigt det låter men är det sånt som gör att vissa hellre handlar på de dyrare kedjorna? För något måste det ju handla om. För inte sätter vi oss i bilen och ropar- Ja! klart jag vill betala onödigt mycket för min mat denna vecka! Hur ogärna jag än vill erkänna att det är så, så ger mig ICA Maxi en känsla av lite vardagslyx i tillvaron. Om det är värt 300 spänn extra i veckan så är ju svaret absolut Nej. Ändå så handlar jag där.

2 kommentarer:

  1. Jag känner igen mig! Jag älskar också Ica Maxi. Men det beror inte på maten för vi har en Ica Kvantum betydligt närmare och de är bättre på den fronten. Jag tror att jag älskar Maxi för att jag får en känsla av att ha gått en hel shoppingrunda på stan när jag är där... In och ut i olika butiker liksom.

    SvaraRadera
  2. Du har så rätt i det du skriver. Visst är det nog så att man tillfredställer sitt shoppingbehov trots att man bara är och handlar. Om några små tröjor eller annat slinker ner i korgen märks ju inte ens då det hamnar på matkontot. *ler*

    SvaraRadera