torsdag 27 november 2008

Med Melvin till akuten

Förra natten var lite tung. Hoppas på att få sova lite mer denna natt. Melvin vaknade upp runt 23 och andades jätteansträngt och rossligt. Efter att ha rådgjort med barnakuten blev vi förvisade ut på altanten vid halv ett där vi skulle sitta i en halvtimma för att se om det kunde lugna ner rosslingarna och hostattackerena lite då de misstänkte att han fått ett kruppanfall. Så där satt vi, mor och son och sjöng imse vimse spindel i mörkret, omsvepta med en varm och go filt och med luvan uppdragen så långt det bara var möjligt. Måste erkänna att det var ett rätt effektivt sätt att hålla sig vaken på i alla fall. Tyvärr så hjälpte det inte särskilt mycket så vi fick åka in till akuten efter det.
Han hade lite kruppliknande hosta men rosslet satt i lungorna. Någon virusinfektion som satt sig på hans små luftvägar. Han lät verkligen som ett helt tröskverk när han andades. Men som läkaren sa så låter det värre än det är. Han syresatte sig jättebra och efter att de ventilerat honom med någon mask med ventoline och en dos betapred fick vi åka hem. Somnade gott i min säng framåt halvfyra tiden. 8.30 lämnade jag Moa på dagis och gick på utvecklings samtal.
JÄSP...ska nog gå och sova nu...får Melvin en kruppattack till i natt så tänker jag nog testa att sitta i badrummet med ånga ifrån en varm dusch. Känns hur som helst mer lockande än att tillbringa en natt till på altanen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar