torsdag 7 maj 2009

Barn och studier!

Att plugga heltid med två barn hemma under tiden. En fågel av valfri variant i svart/vit färg kraxade idag i mitt öra att barnen ska vara hemma med heltidstuderande föräldrar. Att om man bara lägger upp sina studier på ett pedagogiskt sätt så kan barnen vara med och uppskatta och tycka att det är roligt med föräldrarnas läxor.

Jag satt och funderade en stund, Ja, kanske det är så, men att jag är korkad nog för att inte förstå det. För vist skulle min snart ettåriga son älska att plöja igenom och utantill memorera socialtjänstlagens alla paragrafer och psykoanalysens fader Freuds alla teorier om psykosexuella utvecklingsstadier, om jag bara lade upp det på rätt sätt!?

För att inte tala om min treåring. Hon skulle också tycka att det vore jätteskoj. Fick hon välja mellan att gå på utflykt med kompisarna på dagis och få provsitta polisens bil och dess utrustning, framför att få sitta hemma och skriva uppsatser och analysera missbrukets baksidor med mig, så skulle väll valet vara självklart.

Men som sagt var, mina barn är kanske inte riktigt lika intellektuella som hennes, eller så är det min pedagogiska utbildning som skulle behöva sig ett uppsving! ;-)

Dessutom så är det här med socionomyrket inte riktigt Melvins grej. Hans stora intresse för närvarande är elutag och avloppsbrunnen i duschen. Så jag tror att studier till elektriker eller rörmockare skulle passa honom bättre!

10 kommentarer:

 1. Gjorde en kommentar på ditt förra inlägg om bloggandet, med tanke nu när jag vet att du läser till socionom, blev min nyfikenhet ännu större.
  Herr och Fru Anonym

  SvaraRadera
 2. Så du menar att du skulle känna dej hedrad när dina barn blir hånade och förlöjligade i skolan??
  Då är nog inte ditt yrkes val rätt för dej.
  Anonym Herr eller Fru

  SvaraRadera
 3. Om du nu tycker att man blogg är så hemsk och elak så förstår jag varken vad du gör här på min sida eller vad du menar. Jag gör mina val, och min blogg är min. Tycker du inte om bloggen eller de jag skriver eller de val jag gör så hänvisar jag dig gärna vidare till någon annan blogg som passar dig mer i smaken.

  Tack för dina åsikter!

  SvaraRadera
 4. Skulle vilja se dej den dagen dina barn kommer hem, ståendes i hallen efter en lång dag av hån från kompisar när dom är tonåringar, och du kommer känna dej hedrad ja ja
  Herr eller Fru Anonym

  SvaraRadera
 5. Möjligen av dina barn med tanke på att barn lär av sina föräldrar.

  Vänligen lämna mig ifred.

  SvaraRadera
 6. Bloggar man ut sitt liv måste man väl också tåla kommentarer, det står skicka en kommentar och det har jag gjort, men jag visste inte att man var tvungen att tycka som blogginnerhavaren
  Herr eller Fru Anonym

  SvaraRadera
 7. Men herregud vilken syn på saker. Varför skulle det vara så fel att lämna på dagis under föräldraledigheten? Kan bli så fruktansvärt trött på alla dessa präktiga människor som ska tala om för alla oss normala hur saker och ting ska vara. Görs det inte på deras vis så är det genast fel:-o.
  Vad är det för skillnad på att pausa men en kopp kaffe och en tiding i 10 minuter eller blogga i 10 minuter. Ingen skillnad alls. Ladda batterierna behöver vi alla och vi gör det på olika vis bara. Vi förmedlar oss på ett annat sätt nu och om 10 år vem vet hur det ser ut då.

  Du gör ett skitbra jobb älskadebarn:-)

  SvaraRadera
 8. Mina barn kommer aldrig håna dina barn ålders skillanden är alldeles för stor
  Herr eller Fru Anonym

  SvaraRadera
 9. Den här bloggen är uppenbarligen inte riktad till dig "Anonym", utan till familj och vänner till bloggaren! Respektera hennes önskan om att bli lämnad ifred, dina hobbyanalyser och spekulationer om eventuella händelser 10 år fram i tiden känns bara förlegad. Vänligen ta din tämligen fattiga retorik á la "Så du menar att du skulle känna dej hedrad när dina barn blir hånade och förlöjligade i skolan??" och vänd dig istället till ett forum där du är önskvärd och där ribban ligger på samma låga nivå som du.

  SvaraRadera
 10. Oj oj oj, stackars herr eller fru Anonyms barn. Att ha föräldrar som ägnar ledig tid till att reta upp sig på andras bloggar och ta sig tid att skriva inlägg om hur uppretad man är kan inte vara speciellt roligt. Den föräldern kan inte vara kul att umgås med. För vem blir glad av att läsa bloggar man blir arg och provocerad av? Läs någon annan blogg som ger dig lite positiv energi så att du kan möta dina barn och din omgivning med ett gladare humör!

  SvaraRadera