torsdag 7 maj 2009

Ännnu ett traumatiskt hej då!

Blev ännu en traumatisk morgon. Trode det skulle vara en engångsgrej det där med hundvalpsögonen. Idag fick Moa en hysterisk gråtatack och kom springande tillbaka mot dörren när jag var på väg ut. Klamrade sig fast likt en igel vars överlevnad handlade om närheten till mig.

Var bara att sätta mig ner och gosa en stund till och efter tio minuter av förhandlande, lirkande och fjäskande gick hon motvilligt med på att släppa taget om min kropp och gå över till frökens trygga famn i stället.

Någon som vet varför det plötsligt blivit så här?

13 kommentarer:

 1. Trist att det blev så idag igen..Eftersom hon verkar ha det bra på dagis så kan det ju vara så att hon helt enkelt är inne i en känslig period och har svårt att tänka att det kommer bli kul senare när du gått, känslorna tar över och det är väl egentligen ett friskhetstecken att hon vågar visa att hon känner sig lite ledsen och osäker just nu! Jag tror det går över och det du kan göra är väl att visa att du iaf är säker på att hon får det bra under dagen. Pröva att Christian lämnar, funkar det annorlunda då? Kram från grannen!!

  SvaraRadera
 2. Jag förstår inte hur du kan med gott samvete sitta och blogga när du lämnar barnen på dagis, när du ska studera. Ha dom hemma istället när tid finnes, så kanske ditt dåliga samvete lättas en smula,,, och gör något roligt med dom. Ett fall för kommunen kanske efter som det är brist på dagis plats.

  SvaraRadera
 3. Jävla klantarsel att kommentera här innan mig. Så studenter har ingen rätt att ha rast eller lunchpaus då? Det är väl klart man har tid över till annat till och från under dagen när man pluggar, men hur lätt vore det att plugga om man ska ha full uppsikt över sitt barn hela tiden? Nej Karin, skit i vad herr eller fru Anonym (som inte ens vågar skriva sitt namn) anser. Jag tycker det är fint att du kämpar på med både familj och skola. /Malin

  SvaraRadera
 4. Hej Malin. tid till annat??? ja som vadå???? blogga:( jag undrar vad kommunen skulle tycka om detta att föräldrar använder sin diponerade tid de har barnen på dagis till nöje) den tiden kunde man ju lagt ner på barnen men de gnäller ju så, så dom får ju inte vara hemma. Man kan studera effektivt med barn också lägga upp studierna på ett roligt och psykologiskt sätt så att även barnen kan delta och finna mammans eller pappans läxor roligt.
  Har själv studerat på heltid så jag veeeet att det finns en massa tid över. Men vi som jobbar har ju våra barn på dagis när vi jobbar och när vi slutar jobbet så har vi med oss barnen på roliga aktiviteter. Barn är inget hinder barn är en möjlighet. Herr eller fru Anonym

  SvaraRadera
 5. Hej! Kul att få kommentarer för en gång skull.

  Jag har studieuppehåll från mina studier då jag är mammaledig fram till hösten då min lilla son ska börja på dagis.

  När sonen somnar och det blir lugnt några minuter på dagen så passar jag både att blogga för det är något som jag tycker är roligt och har intresse av, och något som gör att jag laddar batterierna. Det är fullt upp med barn och underbart.

  Alla har rät ttill sina åsikter.Men jag tycker inte att jag är en dålig mamma för att jag inte tvättar och städar och plockar leksaker varje evig sekund när sonen sover.

  Moa har alltid älskat att vara på dagis. Men det är kanske som Johanna är ovan skriver. Att hon är inne i en lite känsligare period just nu.

  Moa går på dagis 4 timamr om dagen då jag är mammaledig med hennes lillebror.

  SvaraRadera
 6. Där kanske du har svaret på din fråga vad det gäller tösens tårar, hon vet att du och lillebror får vara tillsammans utan henne, och om hon nu var så ledsen idag varför fick hon inte följa med hem igen?????? Kanske var hon trött.Varför då släpa ett barn som inte behöver till dagis. Du och lillebror får vara inne och mysa med varandra, och hon får gå i regnställ ute och frys. Detta är en stor fråga för mej som du kanske kan ge mej ett svar på. VARFÖR lämnar föräldra sina barn på dagis när de är föräldrarlediga. Varför ger man barnen separations ångest när deras ålder inte är tillräckligt utvecklat ännu för denna känsla.
  Herr eller Fru Anonym

  SvaraRadera
 7. Sen har jag en annan stor fråga som jag undrar över, när man slutar blogga kan man plocka bort allt man skrivit så inget finns kvar att läsa på nätet eller ligger det kvar där i all evighet.
  Med tanke på vad du skriver i din blogg, om din familj och din mans liv lite intimare detaljer. För om ca 8-10 år är barnen stora, då kan ju deras kamrater läsa och leta på nätet och detta kan ju bli förödande för barnen vid ett senare tillfälle. Har du någonsin tänkt på det????
  Herr och Fru Anonym

  SvaraRadera
 8. Min dotter har älskat att gå på dagis sedan lillebror kom. Det är ett fantastiskt dagis med underbar personal som har mitt stora förtroende att ta hand om min lilla tjej.

  Jag är av den åsikten att det är bra för henne att vara på dagis. Hon får i en pedagogiskt stimulerande miljö där hon får lära sig att samspela med andra barn och vuxna. Något som jag inte tror att jag till fullo skulle klara av att ge henne i samma ustreckning.

  Jag älskar henne mindre för att hon går på dagis. Jag lämnar inte bort henne, jag lämnar henne till ngåt.

  Att vara förälder är en gåva som jag är evigt tacksam för. Men jag vet att jag är en betydligt bättre mamma som orkar mer och som inte behöver städa, diska och tvätta all den tid som dotter är hemma.

  Jag tycker att vi ska vara tacksamma för att vi och våra barn har den förmånen i sverige att barnen får vara på dagis under föräldraledigheten. Vem skulle rynka på ögonen om mina barn istället var hos mormor eller farmor som avlastning på dagarna?

  Jag vet att detta här en het fråga för många, men min åsikt är och kommer att förbli att barn har det bra på dagis. Sådana som tycker att dagis är så hemskt ställer jag mig som ett frådetecken inför då ni ändå lämnar era barn där efter föräldraledigheten när ni börjat jobba. Det är samma dagis då. Samma kallar egnställ som du sätter på ditt barn.

  SvaraRadera
 9. Jag älskar henne inte mindre ska det stå!

  SvaraRadera
 10. Man väljer ju själv vad man vill skriva om i sin blogg. Jag tycker att detta är ett jättebra sätt för släkten som inte bor där vi bor att hålla koll på vad vi gör och vad som händer i vårt liv.

  Jag annser inte att det jag skriver om i min blogg är utelämnande på något vis. Om mina barns kompisar om år gör sig mödan att leta reda på min blogg. DÅ ska jag bli hedrad!

  SvaraRadera
 11. Herregud! Vad är det jag läser? Är "Anonym" nån sort kvarleva från hemmafruarnas 40-tal? Må så vara att haon lyckats kombinerat sitt pluggande m att vara curlingförälder. Men om jag får försöka mig på samma hobbypsykologiska analyser som denne, så gissar jag att den vars barn kommer känna sig både älskade och självständiga i vuxen ålder är Karins. Är inte det trots allt en förälders uppgift, att med kärlek lära sina barn att stå på egna ben?

  SvaraRadera
 12. Hej!
  tråkigt att moa var ledsen idag igen ;-/. Jag tror alla barn nångång hamnar i en sån period där det är lite tuffare att bli lämnad.

  För Y kom den perioden inte förrän hon var 6 år och skulle börja på fritids. Det går över men prata med henne så det inte är nåt som hänt på dagis...nåt tjafs med nåt annat barn eller så. Antagligen är det så att hon är inne i en känslig period. Felix hamnar dä varje gång han är långledig typ.
  Måste säga att det är mycket tråkiga kommentar du fått. Kom på att dina kommentarer gäller visst mig med. eftersom jag har en son på dagis när jag studerar och hur jag ska kunna göra honom delaktig i mina studier så både han och jag får utbyte av det vet jag inte och som jag nämnt försökte jag läsa grundlagen för Y när hon var liten men den verkar inte riktigt ha satt sig ;-) *s*

  Sen måste jag ju även kommentera angående att dina barns kompisar skulle läsa din blogg om 10 år. Jag var tvungen att fråga min dotter i yngre tonåren om hon visste om nån av hennes kompisar läste min blogg och om det gjorde henne nåt. Nu trodde hon inte det (de finner den inte så intressant och dessutom bloggar hon ju själv så de läser nog hellre hennes) men det skulle absolut inte göra henne nåt om de läste. Förresten så tackar jag för inbjudan till det perfekta hemmet ;-) /susanne som snart inte är student.

  SvaraRadera
 13. har inte "anynom" något bättre för sig än att trackasera på denna blogg ? Ärligt talat så beter du dig som en tonåring. Väx upp och va en förebild för dina barn!
  /Paulina.

  SvaraRadera