måndag 20 april 2009

När rädslan blir nyfikenhet

Jag andas ut och gläds över att det gick så bra idag. Melvin har varit på sitt första besök på folktandvården, och jag är så glad för att vi stått på oss och begärt att fy byta tandsköterska. För det var verkligen som natt och idag. Den förra som både försökt tvinga upp Moas mun genom att använda tandborsten som domkraft och skällt på henne och fnyst att ja då får du väll komma tillbaka en annan gång då är numera raderad ur våra liv och det är jag evigt tacksam för.



Hon vi hade idag var helt fantastisk mot Melvin men framförallt emot Moa som vi nu har börjat att terapia även där. Märker så tydligt att lekterapin på sjukhuset även har gett resultat här. Moa är reserverad men hon lät Helen både borsta hennes tänder och kika in i hennes mun en liten kort sekund. Provåkte stolen och satte på sig sina solglasögon för att hon inte skulle få den starka lampan i ögonen. Kändes jätte bra. Vi ska snart tillbaka dit och leka igen.



Moa växer för varje utmaning som hon ställs inför. Att se rädslan i hennes ögon gå över till nyfikenhet är enorm. Vill verkligen lägga en positiv grund för hennes framtida tandläkarbesök. Hon är så duktig min lilla tjej. Jag är så stolt över henne!

1 kommentar:

  1. Det är den tandsköterskan Felix hade :-). Inte undra på att vi hade olika uppfattning om tandsköterskornas bemötande.

    //Susanne

    SvaraRadera