onsdag 21 januari 2009

Klänning, bröllop och bridezillas


Kväll igen. Snart natt. Tänk om man kunde stanna tiden och få kvällen att bli längre. Så mycket som jag borde göra. Så mycket som jag skulle vilja göra. Men tiden rinner ur mina händer och jag får vara glad för de sandkorn som jag lyckas att fånga och göra något av.

Idag har jag provat och beställt den klänningen som jag ska ha när jag gifter mig. Den var lika fin i verkligheten som på bilden och den passar verkligen mig. Tror att jag kommer att känna mig vacker i den. Kommer även att ha en cape över om det är lite kyligt ute. Som på bilden men mörk, djup blå. Både klänningen och Capen är ifrån ett smålänskt företag som heter Yala. Bilderna är tagna från deras hemsida. www.yala.se

Det här med att planera sitt bröllop. Att åka land och rike runt för att hitta den perfekta klänningen, rätt nyans på servetterna och kväll efter kväll prova att vika dem till olika figurer för att säkerställa att allt och då menar jag precis allt är planerat i detalj. Doftljus på toan, hjärtformat ris och pressade löv till bordsdukningen flera år i förväg. Jag kan bli så trött på sånt. För den ena sidan i mig känner att det borde vara så man ska göra. Men jag är absolut inte sådan som person. Jag hittade min drömklänning på nätet och blev förälskad när jag provade den. Ser inget behov av att leta efter ännu fler för att sedan bestämma mig för vilken jag ska ha. Men vi är väll alla olika och måste få vara det. Jag tror bara att många människor ibland glömmer bort varför de gifter sig och att löftet och kärleken till mannen eller kvinnan blir en biroll i alla prylar och saker som man måste ha. Ibland kan min spotana tanke vara att om alla bridezillas skulle lägga ner lika mycket energi och vara lika petiga och kräsna i valet av man, som de är i valet av fyllning i sin tårta tror jag att man skulle kunna undvika en hel del skillsmässor i framtiden.

3 kommentarer:

 1. Hej!

  Vilken fin klänning du har valt och vilken intressant blogg att läsa. Läste på din FB-profil och undrar om du sjunger också.

  Är nyfiken på om du har hittat klänningar till tjejerna också?

  KRAM
  Malin W

  SvaraRadera
 2. Nej. Jag vet inte riktigt vad de ska ha. Däremot så var jag på indiska idag och köpte två stycken "sammets"gardiner på halva reapriset. Hem meter tyg ´100cm bred blir tdet med båda längderna. Ska kolla med en vän till mig om hon tror att hon skulle kunna sy klänningar av det. En långklänning med underkjol till den stora tjejen och en lite kortare till 3 åringen. Tyget är vinrött och jag tror att det kan bli bra....men måste som sagt var kolla med hon som jag vill ska sy. Tips på mönster som passar klänningen önskas.

  SvaraRadera
 3. Varför undrar du om jag sjunger föresten?

  SvaraRadera