tisdag 20 april 2010

Moa ska få träffa kungen


Att kämpa med sjukvårdsskräck hos ett litet barn är inte enkelt. Man vill så väl och som vuxen vet man att det som ska göras inte är farligt utan för barnets eget bästa. Men hur får man det lilla barnet att förstå att man egentligen är snäll när man vill utsätta barnet för något som kanske kommer att göra ont?

Lekterapin på Ryhov kommer alltid att ha en stor plats i mitt hjärta. Allt jobb de med tålamod och verklig omtake lagt ner på mitt barn kommer att ha betydelse för Moa under resten av hennes liv. De har skapat en förutsättning för henne att klara av att hantera kommande sjukvårdserfarenheter. Rädslan finns till viss del kvar, men den går inte att jämföra med den skräcken som tidigare fanns i hennes ögon.

Barn- och ungdomsmedicinska kliniken på Länssjukhuset Ryhov har tilldelats utmärkelsen Svensk Kvalitet 2009 och på tisdag nästa vecka kommer kungen att komma dit och dela ut detta pris.Han kommer också att gå runt på de olika barnklinikerna och bland annat besöka lekterapin.


Moa har lämnat spår hos personalen på lekterapin vilket gör mig glad och stolt som förälder. Moa finns för övrigt med i lekterapins informationsmaterial, och är en av lekterapins ansikten utåt. Moa är inbjuden att komma och leka på lekterapin nästa tisdag och få möjlighet att närvara när kungen kommer och besöker dem.

Moa...min lilla älskade prinsessa.

2 kommentarer:

  1. Vilken upplevelse för henne men det kanske hon inte förstår idag,men ngt att tala om för sina egna barn, tänk vilken stor inverkan personalen gör på våra barn och det är tacksamt att vår sjukvård finns.

    SvaraRadera
  2. Nu har jag äntligen fattat hur man lämnar en kommentar här utan att ha en webbplats :)

    Riktigt kul för lilla Moa att få träffa kungen...o för mamma oxå kanske :) De valde ut helt rätt tjej för att få träffa kungligheter, tjejen kan ju föra sig! Lite trist bara att kungen inte fått något barnbarn ännu så att lilla Moa kunde få charma en liten prins.
    /Kicki från ödemarken

    SvaraRadera